Szeletelő vásárlás | GRAEF márkabolt

Üres

Összesen: 0 Ft

felvághat vele

Szeletelő vásárlás

Ha szeletelőgépet szeretne venni, elsősorban azt érdemes tisztáznia magában, hogy mi a vásárlás célja. Példának okáért a legjellemzőbb indokai a vásárlásnak:

A motor teljesítménye befolyásolja a szeletelő késének forgási sebességét és a szeletelés hatékonyságát. A motor teljesítménye befolyásolja továbbá azt is, hogy milyen hosszú ideig szeletelhet vele.

Egyes szeletelőgépek kis motorteljesítményük miatt hajlamosabbak a túlmelegedésre, ezért időnként szükségük van pihenőidőre a folytatáshoz. Természetesen minél nagyobb a szeletelő motorteljesítménye, annál jobb.

A megfelelő szeletelő kiválasztását nagyban befolyásolja, hogy milyen vastag szeleteket szeretnénk kapni. Értelemszerűen a szeletvastagság függ a felszeletelendő terméktől is. Vegyük például a sonkát: akármilyen sonkáról is legyen szó, pl. prosciutto, serrano, pármai vagy egyéb sonkatípusról, nagyon valószínű, hogy ezt hajszálvékonyra, sok esetben szinte átlátszóra szeretnénk szeletelni.

Senki nem akar olyan szeletelőt venni, ami csak néhány hónapig bírja a kiképzést, vagy folyamatosan cserélgetni kell benne az alkatrészeket. Az egyik lehetőség a tartósság idejének növelésére, ha nagyobb motorteljesítményű szeletelőgépet vásárol. A nagyobb teljesítmény általában együtt jár a jobb minőségű anyagokkal is, melyek hosszabb ideig ellenállnak a használatnak és tartósabbak. 

Szelelőgépek esetében fontos tényező, hogy milyen a mérete, hogyan tudjuk tárolni. Egyrészt, ha túl kicsi szeletelőgépet veszünk, minden alapanyagot fel kell vágnunk több részre, mielőtt leszeletelhetnénk, de bizonyára Ön sem azért szeretne szeletelőgépet venni, hogy előtte mindent darabokra kelljen szedni. Fontos tehát, hogy figyeljen a befogható étel méretére. Ha pl. kenyeret, sonkát is szeretne szeletelni, akkor érdemes olyan szeletelőt keresnie, melynél minimum 20 cm befogható étel szélessége.

Szeletelőgép vásárlás előtt érdemes tájékozódni, hogy az adott szeletelő rendelkezik-e biztonsági funkciókkal. A sima konyhakéshez hasonlóan egy éles eszközről beszélünk, amit a konyhakéssel ellentétben egy motor irányít, ezért a véletlen balesetek elkerülése érdekében mindenképp olyan szeletelőgépet keressünk, amit úgy alakítottak ki, hogy az árubefogót fogva az ujjunk ne kerüljön közel a késhez. A beépített ujjvédő funkció általában a tolósínen kerül kialakításra, mely ugyanakkor nem akadályozza a szeletelést és nem csökkenti a hatékonyságot sem. 

Otthoni szeletelőgépeknél fontos szempont lehet, hogy a készüléket könnyen tudjuk tisztítani. Emiatt fontos, hogy a szeletelő azon részei, amik közvetlenül érintkeznek az élelmiszerrel, könnyen hozzáférhetőek / leszedhetőek legyenek.

Egyes szeletelőgépek folyamatos, mások szakaszos működésre képesek, számos modell pedig mindkettőre. A folyamatos működés azt jelenti, hogy bekapcsolva a gépet a körkés folyamatosan forog, amíg le nem állítjuk. Ebben az esetben a szeletelőn egyetlen gomb helyezkedik el. Ezzel a móddal gyorsan, nagy mennyiségű élelmiszert lehet leszeletelni.

Az alábbiakban bemutatjuk az elektromos élelmiszer szeletelő részeit és azok funkcióját.


Élelmiszer szeletelő részei

Dönthetőség szempontjából akövetlező három típust különöztetjök meg:

A piacon rengetegféle, egymástól jelentősen eltérő jellegű szeletelő érhető el, az árak is igen széles skálán mozognak. Vannak, akik azt választják, amelyik megtetszik nekik. Ez szubjektív vélemény, így ezzel kapcsolatban nem tudunk tanácsot adni, lenti írásunk azoknak szól, akik objektív szempontok alapján szeretnének választani. Tehát lássuk, mégis mi az, amiben eltérhet porszívó a porszívótól?


1. Méretek és tárolás